top of page
  • Černý Sněhulák

Kde najít školu, když jsem se na žádnou nedostal?



Přihlašování na střední školy probíhá jednotně v centrálně vyhlašovaných termínech. Uchazeči o studium podávají přihlášku, ve které si zvolí až tři školy, o které mají zájem, a to v pořadí dle svých priorit. Po vykonání jednotné přijímací zkoušky projde přihláška spolu s výsledky přijímací zkoušky algoritmem, který stanoví, na kterou ze zvolených škol byl uchazeč přijat. Pokud se to nepovede v prvním kole, může se uchazeč zúčastnit druhého kola přijímacího řízení.


Některé školy po ukončení druhého kola přijímacího řízení vypisují ještě třetí kolo přijímaček pro naplnění kapacity. Tato třetí kola již nejsou centrálně řízena a jsou organizována samotnou školou. Mohou se tak na školu přihlásit ti zájemci, kteří u přijímacích zkoušek zatím nebyli úspěšní nebo se vzdali práva na přijetí v oboru, do kterého přijati byli. Přesto, že si ve třetím kole kritéria přijetí určují školy samy, musí zájemci splnit některé podmínky i v tomto případě. Jedná se například o podání přihlášky na stanoveném formuláři a ve stanoveném termínu a případně, v závislosti na oboru, také třeba zdravotní potvrzení způsobilosti ke studiu.


Evropská akademie vzdělávání vyhlašuje třetí kolo přijímacího řízení pro školní rok 2024/2025 ve tříletém učebním oboru Elektrikář, který bude probíhat kombinovanou formou a bude zakončen výučním listem. Studium v kombinované formě znamená samostudium s podporou učitelů a pravidelným dojížděním do školy jednou měsíčně na konzultace a zkoušky. Protože se jedná o řemeslný obor, bude i v tomto případě zásadní výuka praxe, která bude probíhat jak na škole, tak u smluvních partnerů.


Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo by rád využil třetího kola přijímacího řízení na tento žádaný obor, můžete se na naši školu obrátit pro další informace. Přihlášky do třetího kola bude Evropská akademie vzdělávání přijímat do 30. srpna tohoto roku. Bližší informace najdete také na stránkách euroacademy.cz.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page