top of page
  • Černý sněhulák admin

Moderní technologie v kamerových systémech: Využijte sílu AI a dalších prvků


Moderní kamerové systémy nabízejí celou řadu pokročilých funkcí. Které to jsou a v čem konkrétně mohou být užitečné?

Kamery nabídnou rozpoznání obličeje a další užitečné funkce

Kamerové systémy jsou určeny ke sledování prostor, ke zobrazování záběrů z kamer na monitorech a archivaci natočených záběrů. Jsou určeny pro sledování monitoringu nebo obchodních center, výrobních hal, garáží, domů, bytů a všech dalších komerčních i nekomerčních prostor.

Moderní kamerové systémy se pak vyznačují celou řadou funkcí, které zvyšují jejich účinnost. Požívají se tak například termokamery, které jsou schopny záznam vytvořit i v noci, ale i za snížených světelných podmínek jako je mlha nebo déšť.

Prostřednictvím umělé inteligence jsou tato zařízení také schopna zajišťovat automatickou biometrickou detekci obličejů. Technologie zvládá rozpoznat celou řadu specifických rysů, jako jsou třeba případné vousy nebo maska. Stejně tak si poradí s částečným překrytím obličeje například kloboukem.

K dalším vyhledávaným chytrým funkcím patří u bezpečnostních kamer taktéž detekce opuštěného objektu. To znamená, že kamera je schopna zachytit objekt, který na záznamu přibyl. Prostřednictvím základních kritérií detekce se definuje, co součástí prostoru je a co nikoli. Na případnou změnu tak kamera sama upozorní.

Využijte efektivní detekci pohybu

Při detekci pohybu je možné vymezit požadovanou hranici. Jestliže jí sledované objekty nepřekročí, kamera na to žádným způsobem reagovat nebude. V případě, že dojde k narušení vytčeného prostoru, může kamera naopak vyvolat poplach.

Samozřejmostí je pak i propojení s chytrým telefonem a možnost tímto způsobem současné kamery jednoduše ovládat.


Kamerové systémy tedy slouží k velmi efektivní ochraně majetku i zdraví osob. Pro spolehlivé zabezpečení se však vyplatí nechat instalaci kamerového systému na odbornících. Ti pomohou vybrat řešení na míru potřebám zákazníka a zajistí montáž i následnou správu.

Společnost Česká Komunikační a.s. se zaměřuje na dodávky služeb v oblasti bezpečnosti a elektroinstalací se specializací na projektování a budování LAN sítí a optických tras. Na těchto sítích je pak možno provozovat i kamerové systémy.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page