top of page
  • Černý Sněhulák

Na platformě AI už se vyrábějí roboti



Umělá inteligence zasahuje do všech oblastí lidského působení a jde pořád dál. Horkou novinkou z dílny Samsungu je domácí robot s umělou inteligencí, který se brzy může stát běžnou součástí našich domácností stejně jako kterýkoli jiný spotřebič.


Na veletrhu CES 2024 Samsung představil novou verzi svého domácího robota Ballieho, který je navržen jako chytrý společník pro domácnost. Ballie funguje jako osobní asistent, autonomně se pohybuje po domě a plní různé úkoly. Díky propojení s domácími spotřebiči může Ballie například ovládat osvětlení, sledovat domácí mazlíčky a sdílet videozáznamy z domácnosti, když zrovna nejste doma. Tento malý robotický pomocník se učí z uživatelských návyků, aby poskytoval personalizované služby, a zajišťuje pohodlnější a produktivnější domácí prostředí. 


Hlavní funkce Ballieho jsou povýšením chytré domácnosti na úroveň par excellence. Ballie se samostatně pohybuje po domácnosti a může ovládat různé domácí spotřebiče, což usnadňuje každodenní činnosti. Učí se ze zvyků uživatelů a poskytuje služby přizpůsobené jejich potřebám, například nastavení atmosféry pro cvičení, práci nebo relaxaci. Poskytuje klid v duši díky zasílání videozáznamů o domácích mazlíčcích nebo blízkých osobách, když jsou uživatelé mimo domov. Dokáže promítat videa na zeď nebo podlahu a přehrávat hudbu, čímž zpříjemňuje volný čas.


Ballie představuje příklad toho, jak může AI změnit náš každodenní život. S neustálým zlepšováním umělé inteligence a její integrací do domácích zařízení se očekává, že podobní roboti budou stále častější a více integrovaní do našich domovů.

Více informací o Balliem najdete na Samsung Newsroom.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page