top of page
  • Černý sněhulák admin

Ochraňte svůj majetek: Vyberte si vhodné kamerové systémy pro SVJ a firmy


Kamerové systémy představují nezbytnou součást zabezpečení soukromého i firemního majetku. Proč se vyplatí instalovat je v případě SVJ i firem?

Kamerové systémy chrání majetek i osoby

Kamerové systémy mají značnou přednost již ve svém preventivním efektu. Z psychologického hlediska se jedná o významný faktor, jehož přítomnost může rozhodnout o tom, jestli bude trestný čin spáchán, či nikoli.

Kamery dovolují zachycovat případný pohyb osob. Díky tomu umožňují provádět rozsáhlou kontrolu. Navíc vám dají možnost pracovat se záznamem událostí až několik dní zpětně.Prostřednictvím analýzy obrazu a inteligentních funkcí lze sledovat dění v záběru.

Zejména v posledních dvou desetiletích je patrný intenzivní technologický rozvoj a ten se dotkl i kamerových systémů. To jednak vedlo ke značně pokročilým možnostem detekce a jednak to učinilo tuto technologii mnohem dostupnější z hlediska finančního.

Nainstalování kamer tak lze považovat za jednoduchý, spolehlivý a vysoce efektivní způsob, jak chránit majetek, ale i zdraví, potažmo životy osob. Pachatele je možno přímo identifikovat, případně lze záznam použít jakožto důkaz v případě, že je nezbytné škodnou událost doložit.

Kamery mohou mít podobu drátovou i bezdrátovou

Bezpečnostní kamery obraz snímají prostřednictvím kabelového vedení, případně bezdrátově. Výhodou drátových kamer je znatelně kvalitnější obraz a také bezpečnější přenos. Nabízejí i lepší rozlišení a jsou levnější.

Bezdrátovou verzi však lze doporučit všude tam, kde není možné realizovat kabelové rozvody. Tedy zpravidla do stavebně již dokončených prostor, jako jsou obchody, gastronomická zařízení nebo firemní objekty.

Kromě toho nacházejí bezpečnostní kamery uplatnění také v rámci ochrany bytových domů. Záznam dokáže poskytnout průkazný materiál zajišťující důkaz o případném poškozování společného majetku.

Abyste však měli jistotu, že kamery plní požadovaný účel, je nutné je vybrat s ohledem na požadované parametry. Podstatné je i správné rozmístění kamer. Navrhnout funkční řešení vám tak pomohou vždy profesionálové, kteří mají s touto technologií zkušenosti.


5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

תגובות


bottom of page